Nóż szefa kuchni Spyderco K19GPBNBK Gyuto

GWARANCJA

  • 30 dni na zwrot
  • Gwarancja 24 miesiące
  • Darmowa konsultacja
  • 30 dni na zwrot
  • Gwarancja 24 miesiące
  • Darmowa konsultacja

Kolor
Imitacja drewna
Materiał
Stal nierdzewna
Rodzaj
Knife

Nóż szefa kuchni Spyderco K19GPBNBK Gyuto

638315
1 43700
Brutto

Dostępny w sklepie:
W magazynie producenta (2 szt)
Dostawa:
ZA DARMO Dostawa 7-15 d.r. DPD (0,00 zł)

Opis

Nóż szefa kuchni Spyderco K19GPBNBK Gyuto

We współpracy z renomowanym kanadyjskim mistrzem kowalstwa Murrayem Carterem, który sam spędził 18 lat ucząc się kowalskiego rzemiosła w jednej z najbardziej prestiżowych japońskich kuźni, Spyderco stworzyło dwie serie noży kuchennych ITAMAE i WAKIITA, obie wydane pod marką MURRAY CARTER COLLECTION BY SPYDERCO. W dosłownym tłumaczeniu Itamae oznacza "przed deską do krojenia", prestiżowy tytuł zarezerwowany dla wysoko wykwalifikowanych szefów kuchni sushi.

Seria Itamae reprezentuje zatem segment premium Kolekcji Murray Carter. Ostrza są misternie laminowane, więc posiadają rdzeń tnący z Aogami Super Blue Steel, który jest otoczony dwiema warstwami stali nierdzewnej SUS410. Proces ten chroni twardy, ale podatny na rdzę rdzeń tnący ze stali Super Blue przed korozją, dzięki czemu można wykorzystać zalety różnych materiałów. W klasycznym stylu, noże z serii Itamae prezentują tradycyjne "wa-style" (ośmiokątne) rękojeści, które są wykonane z kompozytu G-10 w unikalnym wyglądzie drewna korzeniowego. Gyutou - Gyutou to duży nóż szefa kuchni, który w przeciwieństwie do Santoku jest większy i cięższy.

  • Stal ostrza: Super Blue Steel rdzeń tnący / SUS410
  • Długość ostrza: 25,8 cm
  • Długość całkowita: 39,2 cm
  • Materiał rękojeści: Burl wood G10
  • Waga: 214 gramów Made in Japan

O Spyderco, Inc.



SKLEP Z ARTYKUŁAMI SPORTOWYMI

Godziny pracy

I - V:  9.00 - 18.00

Product added to wishlist
Produkt dodany do porównania.