Lansky Filet & Bait Sharpener LSTCF to lekka, przenośna osełka wolframowa z wymuszonym kątem, do ostrzenia noży do filetowania.
.Ostrzałka posiada ergonomiczną gumowaną rękojeść z wygodnym oparciem na kciuk, co zapewnia komfort i stabilność chwytu podczas użytkowania. Dzięki trwałej i bardzo lekkiej konstrukcji, ostrzałka doskonale sprawdzi się jako wyposażenie każdej kuchni turystycznej.
Ostrzenie za pomocą tej osełki jest niezwykle proste i nie wymaga żadnego doświadczenia. Wystarczy kilka razy przeciągnąć ostrze od nasady do czubka przez szczelinę ostrzącą, aż do uzyskania satysfakcjonującej nas ostrości.
Powierzchnie ścierne z węglika wolframu zostały ustalone pod stałym, wymuszonym kątem około 22,5° (na stronę), dlatego Lansky LSTCF najlepiej nadaje się do ostrzenia noży do filetowania lub noży kuchennych.
>.Wycięcie w rękojeści pozwala na wprowadzenie linki zabezpieczającej. Ze względu na niezwykle wysoką twardość materiału ściernego, który agresywnie zbiera materiał, nie należy mocno dociskać ostrza podczas ostrzenia.