Punkt EDGESHARP 14-24°
Punkt EDGESHARP 14-24°
Punkt EDGESHARP 14-24°
Punkt EDGESHARP 14-24°
Punkt EDGESHARP 14-24°
Punkt EDGESHARP 14-24°
Punkt EDGESHARP 14-24°
Punkt EDGESHARP 14-24°
Punkt EDGESHARP 14-24°
Punkt EDGESHARP 14-24°
Punkt EDGESHARP 14-24°
Punkt EDGESHARP 14-24°
Punkt EDGESHARP 14-24°
Punkt EDGESHARP 14-24°
Punkt EDGESHARP 14-24°
Punkt EDGESHARP 14-24°

GWARANCJA

  • 30 dni na zwrot
  • Gwarancja 24 miesiące
  • Darmowa konsultacja
  • 30 dni na zwrot
  • Gwarancja 24 miesiące
  • Darmowa konsultacja

Producent
The Edge, Poland
Blade type
Smooth
Sharpener type
Type V
Sharpening type
Quick sharpening
Abrasive material
Ceramics (synthetic), tungsten carbide

Punkt EDGESHARP 14-24°

417863
3800
Brutto

Dostępny w sklepie:
W magazynie producenta (5+ szt)
Dostawa:
Dostawa 2-4 d.r. DPD (20,00 zł)

Opis

Ostrzałka Edge PointSHARP to wymarzona ostrzałka dla każdego posiadacza noży, wyposażona w płynną regulację kąta ostrzenia 14-24 ° oraz 3 strefy ostrzenia, dzięki którym naostrzysz i wypolerujesz swoje noże kuchenne, foldery edc, noże myśliwskie i wiele narzędzi domowych.

.

Ostrzałka Edge PointSHARP to doskonałe uzupełnienie każdej kuchni, dzięki której w łatwy, szybki i prawidłowy sposób naostrzysz noże, nożyczki i narzędzia z ostrzem.

Główne zalety:

.
    .
  •    płynna regulacja kąta ostrzenia w zakresie 14 - 24 °,
  •   możliwość ostrzenia wielu rodzajów noży,
  •    osobna ostrzałka dedykowana do nożyczek,
  •   3 strefy ostrzenia,
  •   funkcja wstępnego ostrzenia i polerowania,
  •    lekka i trwała konstrukcja,
  •    łatwość i komfort ostrzenia.

Funkcjonalna konstrukcja

.

Ostrzałka posiada lekką polimerową konstrukcję, szeroki uchwyt zapewniający stabilność podczas pracy, antypoślizgową podstawę, radełko umożliwiające płynną zmianę kąta ostrzenia oraz 3 zintegrowane ostrzałki typu V.

.

Płynna regulacja kąta ostrzenia

.

Najważniejszymi czynnikami wpływającymi na poprawność i skuteczność ostrzenia jest dobór odpowiedniego kąta oraz jego zachowanie (kontrola) podczas szlifowania.

Ostrzałka Edge AutoSHARP posiada prosty system regulacji, który pozwala na zmianę kąta ostrzenia w zależności od rodzaju i przeznaczenia noża. Dzięki powiększonemu pokrętłu możemy płynnie regulować kąt w zakresie od 14 do 24 °.

Zakres ten pozwala na ostrzenie praktycznie każdego rodzaju noża, od filetowych noży kuchennych, codziennych noży składanych, noży myśliwskich, po większe noże outdoorowe.

Kąt ostrzenia powinien być zgodny z zaleceniami producenta, ale można go dostosować do własnych preferencji

.

Warto pamiętać, że nóż o większym kącie ostrzenia będzie trwalszy i dłużej zachowa ostrość (kosztem precyzji i agresywności) niż delikatna krawędź o kącie 20°.

Zalecane kąty ostrzenia:

.
  •     14 ° - 20 ° - noże kuchenne, noże do filetowania, precyzyjne narzędzia tnące,
  • .
  •     20 - 22 ° - noże EDC, noże kieszonkowe,
  •    22 - 24 ° - duże foldery EDC, noże myśliwskie, noże outdoorowe, noże taktyczne, noże survivalowe.

Strefy ostrzenia

.

Ostrzałka Edge PointSHARP posiada 3 strefy ostrzenia, dzięki którym możemy szybko naostrzyć i wypolerować noże składane, noże kuchenne, noże do filetowania, narzędzia outdoorowe, a także domowe nożyczki, które zazwyczaj trudno naostrzyć.

.

Powierzchnie ostrzące:

.
    .
  •    V ostrzałka zgrubna wykonana z węglika wolframu, do ostrzenia bardzo tępej krawędzi,
  •     Ostrzałka ceramiczna V fine do szybkiego ostrzenia i końcowego polerowania,
  •    jednostronna ostrzałka ceramiczna do ostrzenia nożyczek.

Wstępne ostrzenie i polerowanie wykonujemy w sposób klasyczny, tzn. po umieszczeniu ostrza w szczelinie ostrzącej, jednostajnym i precyzyjnym ruchem przeciągamy krawędź tnącą od nasady do czubka. Proces powtarzamy do momentu, aż będziemy zadowoleni z ostrości.

O The edge



SKLEP Z ARTYKUŁAMI SPORTOWYMI

Godziny pracy

I - V:  9.00 - 18.00

Product added to wishlist
Produkt dodany do porównania.